vrijdag 23 maart 2007

CM: Tot 745 euro


Wij zijn aangesloten bij de Christelijke Mutuaiteit (CM). Toevallig kreeg ik gisteren de brochure Smb-info 2007 in de bus. Wat ziet mijn oog daar?!
De titel, "Kersverse ouders verwennen we graag".

Bij de geboorte ligt er een flink geschenkenpakket te wachten: een baby-safetybox met veiligheidstips en verrassende veiligheidshulpjes, een fikse geboortepremie tot 260 euro, een gratis sessie babymassage en een helpende hand via kraamzorg (daar kom ik later uitgebreid op terug).
Is papa en mama aangesloten bij de CM Sint-Michielsbond, dan staat er bovendien een meegroeistoel klaar. Zoals in vele folders het geval is wordt er weer niet gesproken over meerlingen. 't ja daar zullen we aan moeten wennen.

We stellen we ons dus de vraag of hoe dat zit bij een geboorte van een tweeling. Ik ga telefonisch contact opnemen met de dienst uitbetalingen en post deze week het antwoord.

Hier is alvast een heel interessante link naar de pdf-brochure 'Zwangerschap en Geboorte - Wettelijke regeling '.
Neem dus contact op met jouw Mutualiteit en vraag hen waar je recht op hebt. Ze zullen je ook al een paar interessante folders over zwangerschap bezorgen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

De socmut heeft anders ook interessante info die je gratis bestellen of downloaden http://www.socmut.be/SocMut/Publicaties/Brochures/Wegwijs/Wegwijs-voor-na-de-bevalling.htm

of zeld online bekijken:
http://www.socmut.be/Socmut/WatTeDoenBij/Zwangerschap/

en

http://www.socmut.be/SocMut/InformatieVoor/JongeGezinnen.htm

Anoniem zei

Thx voor de info!!

Anoniem zei

de cm betaald per kind per aangesloten ouder dus bij een tweeling krijg je dubbel zoveel , dat hebben wij toch gekregen en die safety dozen hebben we ook dubbel gekregen maar een meegroeistoel??? nikske van dattem.

tweelingen zei

Die meegroeistoel van CM zal nieuw zij he.